Peraturan Penggunaan

  1. Isi cerita atau gambar dari seluruh laman web ini adalah rekaan semata-mata, hanya sebagai humor, dan sangat tidak disyorkan untuk ditanggapi secara serius.
  2. Pengunjung laman ini sebaiknya sudah berumur 13 tahun ke atas, kerana semua isi dari laman web ini tidak dibagi menurut kategori umur.
  3. Laman web ini adalah laman web yang mengandungi cerita kiriman dari pengunjung laman web ini dan juga berasal dari media lain.
  4. Sebahagian artikel yang ada di laman web ini diambil resourcenya dari idea sendiri, buku, majalah, web, atau media lain, baik itu secara langsung atau tidak langsung.
  5. Semua resource di laman web ini yang diambil dari laman web lain akan diberi label pengirim e-lawak.
  6. Pengunjung boleh mengambil, mengcopy, atau menerbitkan semula artikel dari laman web ini, mengcopy gambar dan mencetak, sepanjang tetap memegang etika dalam berinternet dan untuk kepentingan non komersial.
  7. Laman yang mempunyai fungsi menghantar isi ke orang lain atau e-mel lain (misalnya pada halaman kirim ke teman) dilarang untuk digunakan sebagai alat spam atau menghantar e-mel yang bersifat abuse. Ceritalawak.com menyokong program anti spam.
  8. Ceritalawak.com tidak bertanggungjawab terhadap isi kiriman, baik berupa teks, foto, maupun gambar yang kemudian dipaparkan di laman web ini.
  9. Peraturan ini mohon diperhatikan kerana peraturan ini dibuat juga bertujuan untuk keselesaan bersama.