Pertandingan Sedut dengan Hidung

Dalam suatu pertandingan di dapati ketiga-tiga orang yang mengambil bahagian telah mendapat markah yang sama. Untuk menentukan pemenang, pengadil menyarankan di adakan pertandingan sedut-sedut dengan hidung. Sesiapa yang paling banyak menyedut benda masuk ke hidungnya akan di istiharkan sebagai pemenang.

Pengadil meletakkan benda-benda kecil seperti cebisan kertas, kacang hijau dan lain-lain di atas meja untuk tujuan di sedut dengan hidung. Ketiga peserta yang datangkan dari seluruh penjuru duniapun bersedia. Pengadil memulai pertandingan.

Peserta Pertama datang dari Afrika,....(peserta pertama pun bersedia)

"Siapppp... Yak!"

Dan tiba tiba saja meja di depan peserta pertama hilang. Semua penonton hairan dan takjub. Sungguh luar biasa. Pengadil berkata, "Peserta pertama berhasil menyedut sebuah meja!"

Peserta kedua dari Amerika pun mulai bersedia untuk memulakan sedutan.

"Huuusp!"

Tiba-tiba saja, 3 buah meja di depan peserta kedua hilang, semua penonton bertambah hairan dan takjub.

Pengadil Berkata "Peserta kedua berhasil menyedut 3 buah meja...!!",

Sekarang giliran peserta ke tiga.. dari Malaysia. Semua penonton meng booo kerana mereka percaya, sudah tentu tak dapat menyedut kecuali beberapa biji kacang hijau bolehlah agaknya. Ketika peserta ketiga baru mengambil tempat untuk memulakan sedutan hidungnya.. tiba tiba..

"Zupsssss!!!" stadium menjadi gelap dan lampu mati.

Lalu tak lama kemudian pengadil membuat pengumuman dan berkata: "Saudara saudara para penonton sekalian. Peserta ketiga berjaya menyedut sebuah stadium dan kita semua berada dalam hidungnya...!"

Sent by: e-lawak posted on 02 December 2013