Hidup Penuh Kekalutan dan Kekecewaan

Hidup ini penuh dengan kekalutan, penuh dengan kekecewaan. Takdirkah yang perlu dipersalahkan? Atau kerakusan manusia yg menjadi dalang? Seringkali aku bertanya, kenapa semua ini berlaku? Dan setiap kali itulah jugak aku kecewa, hampa!!

Kisah hidupku bermula di sebuah pub terkenal di ibu kota. Aku ditempatkan di suatu tempat yang sempit bersama 19 yang lain. Taukey Leong... Aku masih ingat nama itu. Dialah yg memiliki kami.

Suatu malam datang seorang lelaki bernama Joe, Aku tak pasti apa yg dibincangkan oleh Joe dgn Taukey Leong. Apa yg aku ingat, setelah itu Joe menghampiri dan membawa aku pergi. Aku resah meninggalkan kawan-kawan yang lain. Mereka hanya mampu melemparkan pandangan sayu penuh simpati padaku dan jugak pada diri mereka sendiri, kerna mereka sedar, mereka juga bakal menerima nasib yang sama.

Joe membawa aku berjalan-jalan menyusuri kaki lima ibu kota dengan riang. Sungguh indah pemandangan bandaraya ini. Alangkah bahagianya jika aku dapat menikmati malam-malam begini tanpa kongkongan. Tanpa perlu menjadi hamba kepada sesiapa. Tiba-tiba Joe berhenti melabuhkan punggung sambil tersenyum, menyeringai seolah-oleh ada sesuatu yg sedang mengeletek nafsunya. Perlahan-lahan Joe menyentuh tubuhku, dilurut-lurutnya berkali-kali. Aku rimas diperlakukan sebegini, namun apakan daya. Sebagai makhluk yang lemah aku hanya mampu membiarkan tangan sasa itu menguliti sekujur tubuhku. Joe semakin rakus. Aku dikucupnya berkali-kali. Terasa sekujur tubuhku membahang... "Uhhh!! TIDAK!!"

Raungan itu hanya mampu berkumandang di benakku. Tubuhku semakin longlai dikerjakan Joe. Sampainya hatimu Joe! Engkau manusia berhati binatang!!

Joe menghela nafas panjang. Bibirnya dijauhkan dari tubuh monggelku. Apakah dia sudah sedar akan perbuatannya? Apakah dia kini menyesal? Syukurlah jika begitu, masih ada rupanya secebis perasaan simpati dalam hati yang tadinya bagai ditunggang iblis. Suasana sepi seketika. Joe senyap tanpa sebarang bicara. Entah berapa kali jam di tangan direnunginya... Sayup-sayup kedengaran beberapa suara seakan menghapiri kami. Joe kelihatan begitu gembira menyambut kehadiran beberapa orang lelaki itu. Seorang darinya merenung tajam ke arah tubuh bugarku ini. aku resah dengan renungan itu, renungan yg dipenuhi nafsu serakah.

Joe memperkenalkan aku padanya... Roy, begitu jugak dengan yang lain-lain. Jack, Poie dan si gemuk itu... Agi. Roy membisikkan sesuatu pada Joe, dah tanpa ku sedar aku kini berada dalam genggaman Roy. Perkara terkutuk tadi dilakukan lagi, dari tangan ke tangan aku berpindah, aku dikucup, diisap, diramas sepuas-puasnya.

"Aduhh!!!" aku tak mampu lagi menahannya. Seluruh tubuhku bagaikan hancur menjadi abu. Tubuhku dikecap mereka sepuas hati. Dan akhirnya, setelah mereka puas memperlakukan diriku, aku dihumbankan di tepi longkang. Habis madu sepah dibuang!!! maruah hidupku hancur... Aku diperlakukan lebih hina daripada seekor anjing. Kenapa manusia begitu kejam? Tidakkah mereka sedar, aku juga punya harga diri? Mereka tak mungkin akan mengerti. Kini... tinggallah aku sendirian, menangis... merintih mengenangkan nasib hidupku.

Ya..inilah nasib hidupku!!!!!!!!!!

Yang Benar,
SEPUNTUNG ROKOK

Rokok lah... abih korang pikir apa huh? Kusyuk nampak membaca... Hehehhehe.

Sent by: e-lawak posted on 05 August 2013